BBQ in het park

Zomer betekend barbecue tijd, maar wat nu als je geen tuin hebt om dit in te doen? Dan kun je je (wegwerp)barbecue pakken en het park in gaan voor een lekker avondje barbecueën. In Sonsbeek park en andere Arnhemse stadsparken is dit toegestaan. Er zijn wel een aantal voorwaarden om buiten te barbecueën:

Barbecueregels

Gebruik een goede barbecue en zorg dat er pootjes onder zitten. Ga je voor de wegwerp variant? Leg dan een steen of een bank onder de barbecue, zodat je de grond niet verschroeid.

Leg kolen of briketten niet direct op gras na het gebruik. Laat ze afkoelen en wikkel ze in een krant voor je ze meeneemt en weggooit.

Laat geen afval of rommel achter. Laat de plek achter zoals je deze aantrof, zodat het park schoon blijft. Zit de afvalbak vol? Neem het vuil dan in een zak mee naar huis en gooi het daar weg.

Als er met droogte code rood of oranje wordt aangegeven door de brandweer is het niet slim om te barbecueën in het park. Er is dan grote kans op natuurbranden.

Houd afstand van anderen. In de zomertijd kan het nogal druk worden, dus het is belangrijk te zorgen dat er geen brandgevaar is.

Barbecue benodigdheden

Je hoeft niet al je barbecue-gereedschap mee te nemen als je naar het park gaat, maar er zijn wel een aantal dingen die niet kunnen ontbreken. In ieder geval heb je een barbecue, kolen, aanmaakblokjes en eten voor op de barbecue nodig! Wat neem je verder nog mee? Een tang is handig om het vlees mee om te draaien. Het kan ook met je handen, maar dat is wat gevaarlijk. Handschoenen zijn vooral prettig als je het rooster of de kolenbakjes verplaatst. Zo blijven je handen veilig van de hitte. Er blijft nog wel eens wat aan de grill van de barbecue plakken. Hiervoor is een kleine schoonmaakborstel ideaal. Als je voor een goed stuk vlees kiest op de barbecue dan is een messenset erg belangrijk. Verder is het ook handig om olijfolie, keukenrol, zout en peper op het boodschappenlijstje te zetten.