Betaal je naar eigen zeggen teveel voor jouw energierekening? Dan is het tijd om in actie te komen. Door een goede vergelijking te maken, kun je vandaag nog het juiste energiecontract vinden. Het juiste energiecontract komt echter niet zomaar naar je toevliegen. Nee, als je echt geld wilt besparen, is het zaak om een goede vergelijking te maken.

Kijk goed naar de energieleveranciers

Bij het maken van een energievergelijking is het verstandig om naar de energieleveranciers te kijken. Wil je bijvoorbeeld gaan voor een grote partij, zoals Budget Energie? Of geef je de voorkeur aan een minder bekende partij die met een innovatieve dienst op de markt is gekomen? De keuze is aan jou. Het kan hoe dan ook geen kwaad om wat online beoordelingen raad te plegen over de verschillende energieleveranciers.

Schat jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

Om de energiecontracten te kunnen vergelijken, moet je jouw verbruik in een online vergelijker invullen. Het is hierbij aan te raden om jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten. Daarmee krijg je namelijk echt een reëel beeld van de kosten die je op termijn kunt verwachten.

Bepaal naar welk soort stroom jouw voorkeur uit gaat

Ook moet je goed nadenken over het soort stroom waar je gebruik van wilt maken. Wil je voor groene stroom gaan? Of wil je voor het ouderwetse grijze stroom gaan? Jarenlang was groene stroom een stuk duurder, maar daar is in de afgelopen jaren verandering in gekomen. Als je nu voor een energiecontract met groene stroom kiest, geniet je ook van lage tarieven.

Kijk goed naar het tarief en een welkomstcadeau

Wil je de energiecontracten van bijvoorbeeld Oxxio met andere energiecontracten vergelijken? Dan doe je er ook verstandig aan om goed naar het energietarief te kijken. Des te lager dit tarief is, des te minder geld je uiteraard hoeft te betalen.

Let daarbij ook goed op een eventueel welkomstcadeau. Als je een welkomstcadeau krijgt, is dat een extra reden om de overstap te maken. Let hierbij wel goed op eventuele voorwaarden. De kans bestaat namelijk dat je als tegenprestatie bijvoorbeeld 2 of 3 jaar klant moet blijven.