In de planning van huizen, flats en commerciële ruimten zijn groene zones steeds vaker aanwezig. Het is steeds gebruikelijker ons zorgen te maken over gezondheid en welzijn en de nabijheid van de natuur helpt ons bij deze zorg. Zo creëert een goed geplande tuin in harmonie met de architectuur van het huis een ontspannende en uitnodigende ruimte.

Veel mensen denken dat het aanleggen van een moderne en elegante tuin te veel kost. Maar, met de toename van de zoektocht naar een gepersonaliseerd project, zijn de kosten aanzienlijk gedaald en, het ontwikkelen van een groen voorstel kan veel gemakkelijker en eenvoudiger zijn dan je denkt!

Daarom geven wij je in dit artikel enkele tips voor tuinarchitectuur, zodat je iets meer te weten komt over de behoeften en mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen. Bekijk ze!

Plan jouw tuin

Bedenk hoe je jouw persoonlijke ruimte wilt inrichten. Kies de planten die je in jouw tuin wilt, denk na over de details die de ruimte zullen inrichten, zoals tafel, stoelen, stenen, ornamenten. Probeer een harmonie te creëren tussen deze ruimte en jouw persoonlijke voorkeuren.

Als je moeite heeft om deze elementen te combineren, is een interessante oplossing om te kiezen voor interieurbouw in Utrecht. Het advies van een professional is altijd welkom en zal je helpen de ruimte optimaal te benutten. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren.

Ken het gekozen gebied

Na de eerste planning, en om deze in de praktijk te kunnen brengen, moet je de keuze, de kosten en de ruimte waarover je beschikt op elkaar afstemmen. Blootstelling aan de zon, overdekte en onoverdekte oppervlakte, bodemsoort, vrije ruimte.

Alle informatie is geldig, zodat jouw project zijn oorspronkelijke idee niet verliest. Als je jouw structuur en de specifieke kenmerken van de gekozen planten kent, kunt je het plan concreet vorm geven.

Verticale tuin, perfect voor stedelijke ruimtes

De eerste verticale tuinen of groene muren ontstonden, waarschijnlijk door de wens van eigenaars van kleine flats om planten te kweken in deze omgevingen weinig ruimte. Het belang van het brengen van groen naar stedelijke gebieden had ook een sterke invloed op het uiterlijk ervan.

Het idee werd zo goed aanvaard dat tuinarchitecten verticale tuinen begonnen aan te leggen in projecten van allerlei omvang. Deze projecten hebben uiteindelijk geleid tot een enorme schoonheid en een betere luchtkwaliteit, waardoor er meer frisheid en frisse lucht voor ons welzijn is. Tot deze ruimten behoren: balkons, wintertuinmuren, woonkamers en ontspanningsruimten.