Lekker bijkomen aan het eind van een lange werkdag? Een hottub is een uitstekende manier om je tuin om te vormen tot een eiland van algeheel welzijn en de stress van de dag kwijt te raken.

Met een hottub kun je de spierspanningen verlichten die worden veroorzaakt door hectische en stressvolle dagen. In de fysiotherapie wordt warm water ook gebruikt om spierherstel te versnellen en pijn te verlichten. Het is goed voor het wegnemen van spierspanning en verbetert de arteriële bloedsomloop. Daarnaast helpt het om bij het vrijgeven van gifstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt. Dit draagt bij aan de schoonheid van je lichaam.

Een hottub is kleiner dan een zwembad en ontworpen om je een heel ander gevoel te geven, met water als het belangrijkste hulpmiddel. Je kunt het praktisch overal plaatsen, zeker in de tuin, zolang je de juiste ruimte voor de constructie berekend. Bovendien kun je je eigen moment van ontspanning hebben met het hele gezin, als koppel of helemaal alleen. Dat je de temperatuur eenvoudig kan bepalen en aanpassen aan de behoeften die je op dat moment hebt, is een extra voordeel.

Is privacy belangrijk voor jou? Met een hottub in de tuin kun je daar nog steeds in een grote mate van genieten. Kies een plek waarvan je denkt dat die geschikt is, markeer de grootte van de hottub met een tuinslang of een touwtje. Vervolgens trek je zichtlijnen vanuit verschillende gezichtspunten rond de tuin, in het huis en zo nodig buiten het pand. Houd er wel rekening mee dat in sommige gebieden de bouwvoorschriften vereisen dat bubbelbaden worden omgeven door een hek. Zorg er ook voor dat de basis- en essentiële veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakeling en een stevig afsluitdeksel niet ontbreken.

Controleer ook of de hottub een waterverwarmingssysteem heeft, eventueel instelbaar met een timer en een goed geïntegreerd filtersysteem, zodat je het water niet aldoor hoeft te verversen en tegelijkertijd toch verzekerd bent van een schone omgeving. Heb je de hottub eenmaal gevuld, dan blijft het water dankzij het filtersysteem enkele weken schoon. Maar net als in een zwembad moet je de pH en ook het resterende broomgehalte in de gaten houden. Hiervoor heb je een analysekit nodig. Ook de vuilfilters en skimmer moeten schoon worden gehouden.

Bij het uitkiezen van de meest geschikte hottub kijk je natuurlijk naar een model dat niet alleen voldoet aan je esthetische behoeften, maar ook past binnen je budget. Er zijn heel veel modellen zoals de Finse sauna van Elite Wellness die zeker aan je wensen zullen voldoen. Veiligheid is nog een punt om op te letten bij de aankoop van je hottub. Zo kun je de hottub in de grond plaatsen om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Wanneer je rekening houdt met deze factoren, zullen ze je gemoedsrust bieden en tegelijkertijd het welzijn van jou en je gezin bevorderen.