Heb jij een prachtige grote oude eik in je tuin staan? Dan is het natuurlijk zonde om hier helemaal niets mee te doen. Alhoewel alleen het uitzicht al prachtig is, is het zonde om hier verder geen extra aandacht aan te besteden. Hoe leuk is het namelijk om er bijvoorbeeld een boombank omheen te maken, zodat je gezellig samen onder de boom kunt zitten. Met deze bank creëer je namelijk een gezellige plek in je tuin, waar je heerlijk kunt zitten en tevens kunt genieten van het prachtige uitzicht. Dus heb jij een grote boom in je tuin staan, dan is een boombank natuurlijk een goede manier om hier extra van te kunnen genieten. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten tijdens de aanschaf, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Kan een boombank om iedere boom?

In principe zijn boombanken geschikt voor iedere boom. Vooral omdat ze eigenlijk altijd op maat worden gemaakt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat geen boom hetzelfde is en ook de wensen van de mensen die er eentje willen hebben sterk kunnen afwijken. Uiteraard zijn er wel een aantal uitzonderingen en kun je niet zomaar onder iedere boom een bank plaatsen. Wanneer je een boom in je tuin hebt met allemaal lage takken, dan is het natuurlijk niet heel prettig om hier onder te zitten. Deze kun je natuurlijk verwijderen, maar het beste is een boom met rechte stam en geen laaghangende takken.

Verschillende soorten boombanken

Boombanken zijn er is allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een houten boombank, maar ook een metalen boombank. Daarnaast kun je afhankelijk van het materiaal wat je kiest, natuurlijk ook zelf bepalen welke kleur en ook vorm je wil dat deze bank heeft. Daarnaast is je keuze ook afhankelijk van het type boom en hoeveel tijd jij eraan wilt spenderen om je boombank in goede conditie te houden. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een houten boombank veel meer onderhoud nodig heeft, dan wanneer je een metalen boombank neemt. Het is dus helemaal aan jezelf om hier de juiste keuze in te maken.

Een houten boombank

Kies jij voor een houten boombank, dan heeft dit zowel voordelen als nadelen. Het grootste voordeel aan een houten boombank, is dat je gebruik maakt van natuurlijke materialen, wat natuurlijk veel beter is voor het milieu. Daarentegen is het wel belangrijk dat je het hout regelmatig behandeld, aangezien de boombank door weer en wind buiten blijft staan. Het is dus belangrijk om voor jezelf een afweging te maken tussen de voor- en nadelen om uiteindelijk te kunnen bepalen waarvoor je kiest.

Metalen boombank

In tegenstelling tot een houten variant, heeft de metalen boombank natuurlijk vele malen minder onderhoud nodig, dan de houten variant. Echter is het natuurlijk wel een wereld van verschil qua aanzicht. Het is daarom dus ook vaak afhankelijk van het type tuin dat je hebt of je kiest voor hout of metaal.