Rondslingerend afval is een voortdurend probleem voor veel bedrijven, met negatieve gevolgen voor zowel de werkplek als het milieu. Bedrijfsafvalcontainers kunnen een sleutelrol spelen bij het aanpakken van dit probleem. Een container nodig? Wij raden Renewi zakelijk aan.

Strategische plaatsing van containers

Een cruciale factor bij het verminderen van rondslingerend afval is het gemakkelijk maken voor werknemers om afval op de juiste manier weg te gooien. Het strategisch plaatsen van bedrijfsafvalcontainers op plaatsen waar afval vaak voorkomt – zoals in de buurt van werkstations, in de kantine of bij printers – kan het voor werknemers gemakkelijker maken om hun afval correct weg te gooien.

Op maat gemaakt voor verschillende afvalsoorten

Het gebruik van specifieke containers voor verschillende soorten afval kan ook bijdragen aan het verminderen van rondslingerend afval. Door het leveren van afzonderlijke containers voor papier, plastic, voedselafval en andere soorten afval, kunnen bedrijven hun werknemers aanmoedigen om afval correct te scheiden. Dit kan leiden tot minder rondslingerend afval, omdat werknemers minder geneigd zijn om afval op de grond te gooien als er een passende container in de buurt is.

Een schone en nette omgeving

Het regelmatig ledigen van bedrijfsafvalcontainers is essentieel om te voorkomen dat ze overvol raken en afval op de grond belandt. Door een regelmatig schema voor afvalinzameling te handhaven, kunnen bedrijven zorgen voor een nette omgeving en het risico van rondslingerend afval verminderen.

Het bevorderen van goede afval-gewoonten

Het is niet alleen belangrijk om de juiste infrastructuur voor afvalbeheer te bieden, maar ook om werknemers bewust te maken van het belang van correct afvalbeheer. Door middel van trainingen en bewustmakingscampagnes kunnen bedrijven hun werknemers informeren over het belang van het juist weggooien van afval en de impact van rondslingerend afval op het milieu en de werkplek.